KNVB wil volledig rapport van ethische commissie inzien

De KNVB wil nog geen inhoudelijke reactie geven op het statement over het onderzoek van de ethische commissie van FIFA naar de toewijzing van de WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar). "De KNVB heeft kennisgenomen van de conclusies die daar in staan", aldus Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. 

"Belangrijker is de inhoud van het onderzoeksrapport", zegt Van Oostveen "Wij zullen het rapport dan ook opvragen bij FIFA, omdat we exact willen weten wat er in staat en zelf conclusies kunnen trekken. Dat er onderzoek is gedaan, vinden we een goede zaak. Volledige transparantie is echter wenselijk, omdat de integriteit van de voetbalsport in het geding is. Een dergelijke discussie over de toewijzing is op zich al een smet op een WK waar eigenlijk iedereen reikhalzend en met plezier naar zou moeten uitkijken." 

Het bid van Nederland en België werd in de samenvatting van het rapport kort besproken. België en Nederland hebben volledige medewerking verleend aan de vaststelling van de relevante feiten en omstandigheden. Het bid van België en Nederland niet ter discussie. "Dat wij zelf in de race waren voor het WK 2018 draagt zeker bij aan onze wens om het volledige rapport te zien. Wij hebben daar tijd, geld en energie ingestoken en vinden dat we inzicht moeten hebben in het onderzoek naar de bidprocedure waar we onderdeel van waren", besluit Van Oostveen.