België wint wel van IJsland, Argentinië en Brazilië winnen ook

Wat het Nederlands elftal niet lukte, presteerde België woensdag wel. De Rode Duivels waren woensdag in een oefeninterland met 3-1 te sterk voor IJsland. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck had vorige maand in de EK-kwalificatie met 2-0 gewonnen van het Nederlands elftal en staat met de volle score van negen punten uit drie wedstrijden aan kop in groep A.

Nicolas Lombaerts bracht de Belgen na tien minuten op voorsprong in het Koning Boudewijnstadion van Brussel. Alfred Finnbogason trok de stand al snel weer gelijk. De oud-spits van sc Heerenveen had de voorkeur gekregen boven Kolbeinn Sigthórsson van Ajax. In het laatste half uur beslisten Divock Origi en Romelu Lukaku de wedstrijd in het voordeel van de Rode Duivels, die zondag in de EK-kwalificatie tegen Wales spelen. IJsland gaat dan op bezoek bij Tsjechië.

Lionel Messi heeft weer eens een winnende treffer gemaakt voor Argentinië. De sterspeler van FC Barcelona benutte woensdagavond in het oefenduel met Kroatië na een klein uur een strafschop. Dat betekende de 2-1 in Londen, tevens de eindstand.

De Kroaten kwamen al na elf minuten op voorsprong op Upton Park, de accommodatie van West Ham United, door een treffer van Anas Sharbini. De middenvelder van NK Rijeka scoorde op aangeven van Mateo Kovacevic (Internazionale). Christian Ansaldi maakte vlak na rust gelijk. Sergio Agüero deed het voorbereidende werk.

De spits van Manchester City leidde ook de beslissing in. Hij ging in het strafschopgebied neer na een overtreding van doelman Lovre Kalinic. De Engelse scheidsrechter Andre Marriner wees naar de stip, Messi schoot koeltjes raak.

De Braziliaanse voetbalploeg heeft Turkije woensdag in Istanbul een gevoelige nederlaag toegebracht. De ploeg van bondscoach Dunga zegevierde in het stadion van Fenerbahçe met 4-0. Aanvoerder Neymar, die de hele oefenwedstrijd speelde, was twee keer trefzeker. De Braziliaanse vedette heeft nu in vijf interlands op rij gescoord.

Halverwege stond de Seleçao al met 3-0 voor, door doelpunten van Neymar, Semih Kaya (eigen doel) en Willian. Na rust toonde Brazilië wat medelijden met de Turken, want alleen Neymar scoorde nog.

Turkije speelt zondag in de EK-kwalificatie, in dezelfde groep als het Nederlands elftal, thuis tegen Kazachstan. Met slechts één punt uit drie wedstrijden is de ploeg van bondscoach Fatih Terim dramatisch begonnen aan de kwalificatie voor het EK van 2016.