Ubisoft Montreal neemt meer tijd voor toekomstige Assassin's Creed

De directie van Ubisoft heeft besloten Ubisoft Quebec een belangrijkere rol te geven in het ontwikkelen van games in de Assassin's Creed-franchise. Zo kan Ubisoft Montreal langer werken aan een groter deel. De studio in Quebec heeft tot nu toe gewerkt aan Homestead in AC3 en de Freedom Cry-DLC. 

Met het besluit kan Ubisoft Quebec nu voor het eerst een nieuw deel in de serie zelf ontwikkelen. Ubisoft Montreal is er blij mee volgens Lionel Raynaud, vice-president Creative: "Dit besluit betekent dat Montreal meer tijd krijgt. Elk jaar komen er een boel Assassin's Creed-games uit, allemaal ontwikkeld in Montreal, en soms wensen we dat we meer tijd hadden om besluiten te nemen en om te experimenteren."

Ubisoft Montreal haalt de deadlines en kan nog steeds nieuwe gameplaymechanieken introduceren in de games, maar het ontwikkelteam heeft het moeilijk met de strakke planning en de beperkte tijd die het heeft. Door meer tijd te krijgen komt hier mogelijk verandering in. "Er zijn dingen waarvan we weten dat ze werken in Assassin's Creed, en dan zijn er dingen waarvan we aannemen dat die niet mogelijk zijn. Dan denk ik even na en vraag ik mij af waarom het niet kan. Wat hebben we nodig om het te kunnen uitproberen?"

Meer tijd dus. Toch zegt Raynaud dat tijd niet altijd de oplossing is, aangezien een strak schema ervoor kan zorgen dat besluiten sneller genomen kunnen worden. "In plaats van allerlei dingen toe te voegen, moet je jezelf eerst vragen wat voor verschil het maakt in de ervaring van de spelers, en of het het waard is," voegt Raynaud eraan toe. 

Ubisoft Quebec heeft 350 werknemers, wat een stuk kleiner is dan Montreal. Francois Pelland van Ubisoft Quebec ziet geen problemen: "Het wordt een leerproces, maar iedereen is erg blij en vereerd dat ze dit mogen doen."