Kans op regen tijdens sinterklaasintocht Gouda

De landelijke sinterklaasintocht in Gouda zaterdag kan regenachtig verlopen. Ook de rest van het land kan een regenachtige dag verwachten. De kans op neerslag is ongeveer negentig procent, meldt weeronline.nl woensdag.

Een droge intocht in Gouda behoort nog wel tot de mogelijkheden. Volgens de verwachtingen zou het in Gouda aan het begin van de middag, als Sinterklaas voet aan wal zet, minder nat of misschien zelfs droog weer zijn.

De temperaturen komen zaterdag uit rond de twaalf graden, waar negen graden normaal is voor de tijd van het jaar. Gedurende de dag trekken veel wolkenvelden over het land. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind, die in de loop van de dag afzwakt.

De komende dagen, tot de aankomst van Sinterklaas, is het wisselvallig weer. Donderdagochtend is het mistig. Later op de dag breekt de zon door. Het blijft overwegend droog met temperaturen rond de twaalf graden. Ook vrijdagochtend is het eerst nog droog, maar in de loop van de dag valt op steeds meer plekken regen. Temperaturen lopen uiteen van elf graden in het noorden van het land tot dertien graden in het zuiden.