Christentuig discrimineert lesbo's

Een godvruchtig echtpaar uit een dorp met een onuitspreekbare naam in de staat New York, mag een leuke boete betalen wegens discriminatie. Ze hebben namelijk een boerderij waarop stelletjes getrouwd kunnen worden, maar dit lijkt niet te gelden wanneer je buiten de christelijke traditionele paden loopt. Een lesbostel werd dan ook geweigerd om elkaar het jawoord op de boerderij te geven.

Zoals wel vaker nemen ook deze religieuzen een soort patent op alles dat met moraal te maken heeft, maar hebben ze aan de andere kant geen enkele moeite met discrimineren. Een stel uit New York bijvoorbeeld, dat daar een liefdevol 'ja' wilde laten horen, kreeg een duidelijke 'nee' van Cynthia en Robert Gifford. Iets wat voor religieuze instellingen in Amerika gewoon toegestaan is. Voor bedrijven die ook een huwelijksceremonie met alles erop en eraan aanbieden, is het echter niet toegestaan om op relikneuterige gronden een stel af te wijzen.

Het was dan ook erg jammer voor de Giffords dat Melissa en Jennifer McCarthy het telefoongesprek hebben opgenomen waarin duidelijk werd dat een trouwerij op de Liberty Ridge Farm (what's in a name) er niet in zat.

Deze weigering staat niet op zich. De Facebookpagina van eerdergenoemde trouwboerderij staat vol met verontwaardigde berichten van homostellen die het ook met een afwijzing moesten stellen.

De rechtbank heeft de Giffords schuldig bevonden aan discriminatie en de twee kunnen hard aan het werk om de opgelegde boete van 13.000 dollar weer terug te verdienen.