Obama eert Meryl Streep en Stevie Wonder

Meryl Streep en Stevie Wonder krijgen een Presidential Medal of Freedom. Dat meldt het Witte Huis. De hoge eer komt deze maand toe aan negentien bijzondere Amerikanen. President Barack Obama huldigt de groep op 24 november in het Witte Huis.

Behalve Streep en Wonder behoren ook danser en choreograaf Alvin Ailey (postuum), schrijfster Isabel Allende, actrice Marlo Thomas en golfer Charles Sifford tot de geëerde burgers. Eerder werden onder meer Oprah Winfrey, Bill Clinton, Bob Dylan en Walt Disney gesierd met de medaille. De medailles worden bijna ieder jaar uitgereikt en is de hoogste onderscheiding voor burgers in de VS.

"Van activisten die vochten voor verandering tot kunstenaars die de verste uithoeken van onze verbeelding opzochten. Van wetenschappers die Amerika op het scherpst van de snede hielden tot ambtenaren die nieuwe hoofdstukken aan onze geschiedenis hebben toegevoegd. Deze burgers hebben bijzondere bijdragen geleverd aan ons land en de wereld", zo meldt Obama in een verklaring.


Obama eert Meryl Streep en Stevie Wonder (Foto: Novum)