Frits Sissing volgt Nelleke van der Krogt op

Frits Sissing volgt Nelleke van der Krogt op als presentator van Tussen Kunst en Kitsch. Na een radio- en tv-carrière van 35 jaar gaat Van der Krogt komend jaar met pensioen.

Sissing heeft er zin in. "Ik vind het een grote eer dat ik wederom een succesvolle klassieker van AvroTros van Nelleke mag overnemen", zegt hij. "Nelleke is Tussen Kunst en Kitsch en Tussen Kunst en Kitsch is Nelleke, dus dat wordt spannend voor mij."

De presentator vindt dat het kunstprogramma wel raakvlakken heeft met zijn huidige dirigeershow Maestro. "Beide programma's brengen kunst op een laagdrempelige manier bij een grote groep mensen thuis. Dat principe spreekt mij enorm aan."

Tot en met het voorjaar van 2015 blijft Van der Krogt nog op televisie te zien met nieuwe afleveringen van Tussen Kunst en Kitsch. Daarmee besluit ze na 35 jaar haar carrière op de Nederlandse radio en tv. Van der Krogt presenteert Tussen Kunst en Kitsch sinds 2002 en is ook samensteller van het kunstprogramma dat al dertig jaar op de buis is. Daarvoor presenteerde ze ruim elf jaar lang Opsporing Verzocht.

Van der Krogt heeft op 8 december in de Kunsthal in Rotterdam haar laatste opname voor Tussen Kunst en Kitsch.