'Raadsleden Raalte via pc burgemeester beledigd'

InternetBurgemeester Alex Bolhuis van Raalte (Overijssel) is in opspraak geraakt door beledigende opmerkingen over gemeenteraadsleden die vorige week via zijn privécomputer op een website over Raalte (Roalte.net) terecht zijn gekomen.

Raadsleden worden daarin bijvoorbeeld 'kleine kinderen' genoemd die 'alleen maar kunnen klagen'. De berichten zijn op de site geplaatst onder pseudoniemen als Peter en Lex, aldus de website dinsdag.

IP-adres
Iemand die zich Emma noemt, pleit op de site voor de snelle aanschaf van een ambtswoning voor de kersverse burgemeester die nu nog in Epe woont. Ook dat bericht blijkt te zijn verzonden vanaf het privéadres van de CDA-burgemeester. Die nam vorige week onder zijn eigen naam deel aan een forumdiscussie op de website, maar ontkent dat hij of zijn vrouw de andere berichten heeft geschreven. De unieke code van de computer, het zogenoemde IP-adres, is echter gelijk.

''Bolhuis en zijn echtgenote achten het betreurenswaardig dat door derden gebruik is gemaakt van hun IP-adres. Hierdoor kan al snel de indruk ontstaan dat ze deze berichten zelf hebben opgesteld onder een andere naam'', meldt Roalte.net.

Extra vergadering
In een verklaring stelt de gemeente dat Bolhuis de boosdoener inmiddels heeft achterhaald maar dat zijn of haar identiteit niet bekend wordt gemaakt. Ook laat de gemeente weten dat maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.

Gemeenteraadsleden zetten vraagtekens bij deze uitleg en willen dat de burgemeester in een extra vergadering tekst en uitleg geeft over de kwestie.