Shorttracker Knegt derde in World Cup

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft zich bij de eerste World Cup van het seizoen, in Salt Lake City, geplaatst voor de finale van de 1000 meter. Na een bizarre halve finale slaagde hij er in de allerlaatste bocht in om toch nog naar de tweede plek te schaatsen, achter de Rus Viktor An.

Eerder op de dag werd Freek van der Wart op de 1000 meter kansloos laatste in zijn kwartfinale. Op de 1000 meter bij de vrouwen wist Lara van Ruijven het te schoppen tot de B-finale. In haar halve finale werd ze derde, waardoor de A-finale net aan haar neus voorbij ging.

Op de 1500 meter bij de dames plaatste Rianne de Vries zich dankzij een zege in de herkansingen voor de halve finales. Daarin werd ze in een sterk veld vierde van de zes, goed voor een plaats in de B-finale. Op dezelfde afstand bij de mannen plaatsten Mark Prinsen en Itzhak de Laat zich voor de halve finales van de herkansingen, maar daarin werden ze met een derde plek uitgeschakeld. Koen Hakkenberg kwam de heats van de herkansingen niet door.

Update 01.42 uur

Knegt heeft de 1000 meter afgesloten op de derde plek. Hij leek lang goed mee te kunnen, maar twee ronden voor het einde ging de Canadees Patrick Duffy onderuit. Knegt moest daarvoor uitwijken en verloor de aansluiting met Viktor An en Park Se-yeong. An versloeg de Koreaan en pakte de winst.

De Vries werd laatste in de B-finale van de 1500 meter bij de vrouwen, Van Ruijven werd op de 1000 meter na een valpartij van twee concurrenten tweede in de B-finale.