Marathonschaatsers De Vries en Schouten winnen in Den Haag

De vierde wedstrijd om de Marathon Cup in Den Haag is bij de heren gewonnen door Bob de Vries. Bij de dames was Irene Schouten de beste op De Uithof. 

Schouten reed in een groepje met Mariska Huisman, Iris van der Stelta, Lisa van der Geest, Carien Kleibeuker, Rixt Meijer en Carla Ketellapper-Zielman voorop. In de sprint was Schouten de beste voor Huisman en Van der Geest. Op basis van videobeelden werd Van der Geest echter teruggezet naar de vierde plaats vanwege hinderen. Van der Stelta kreeg daardoor het brons omgehangen.

Voor Schouten was het haar tweede zege dit seizoen. In het algemeen klassement blijft Huisman de leidster. 

Bij de heren zat het tempo al snel in de wedstrijd en nam niet af. Tweemaal in de wedstrijd werd er afscheid genomen van diverse rijders omdat ze door een grotere kopgroep op één ronde werden gezet. Er bleven twaalf man over en De Vries was de beste in de sprint. Niels Mesu en Douwe Bierma completeerden het podium met de plekken twee en drie.

Met deze zege heeft De Vries de leiding in het algemeen klassement verstevigd. Volgende week is de vijfde wedstrijd op de ijsbaan van Haarlem.