Manchester City verspeelt punten bij QPR

Manchester City heeft zaterdag kostbare punten laten liggen in de strijd om de Premier League-titel. De regerend kampioen speelde bij Queens Park Rangers met 2-2 gelijk. Sergio Agüero bracht de Citizens tweemaal terug van een achterstand. Leroy Fer speelde de hele wedstrijd voor de thuisploeg.

De wedstrijd begon met twee afgekeurde QPR-doelpunten op enigszins bizarre wijze. Vooral de tweede deed bij veel toeschouwers de wenkbrauwen fronsen. City-goalie Joe Hart maakte een potje van een vrije trap in het strafschopgebied, waarna Charlie Austin scoorde. De treffer werd echter afgekeurd omdat Hart de bal tweemaal had aangeraakt bij de vrije trap.

In de 21e minuut kwam QPR alsnog op voorsprong via Austin. Agüero scoorde negen minuten later de 1-1, waarna City-verdediger Martin Demicheles in de 74e minuut in eigen doel kopte. Agüero redde zeven minuten later een punt voor de ploeg van Manuel Pellegrini.

City komt door de remise op 21 punten, acht minder dan koploper Chelsea. Het Southampton van Ronald Koeman heeft er 25. QPR is met acht punten de nummer negentien en weet alleen Burnley onder zich.