Barcelona buigt achterstand om bij Almeria

FC Barcelona is zaterdag aan nieuw puntverlies ontsnapt in de Primera División. De ploeg van coach Luis Enrique draaide op bezoek bij Almería in de slotfase een 1-0 achterstand om: 2-1. Neymar tekende in de 73e minuut voor de gelijkmaker, Jordi Alba maakte negen minuten later de winnende. Bij beide goals gaf Luis Suárez de assist.

Lionel Messi verzuimde zich tot topscorer aller tijden van de Primera División te kronen. De Argentijn staat op 250 doelpunten. Dat is er een minder dan Telmo Zarra, die in de jaren veertig en vijftig voor Athletic Bilbao speelde. Woensdag evenaarde Messi tegen Ajax wel het Champions League-record van Raúl van 71 goals.

Voor Barcelona is de zege op Almería een welkome opsteker. De Catalanen hadden hun laatste twee competitiewedstrijden tegen Real Madrid en Celta de Vigo verloren. Ze nemen in elk geval voor een paar uur de koppositie over van Real Madrid. De Koninklijke speelt zaterdagavond tegen Rayo Vallecano.