Nederlandse producent brengt Hunger Games op toneel

Het Nederlandse bedrijf Imagine Nation brengt in samenwerking met filmmaatschappij Lionsgate The Hunger Games op de planken. Het theaterstuk is vanaf het voorjaar van 2016 te zien in een nog te bouwen theater bij het Wembley Stadion in Londen. Dat laat Imagine Nation, dat in Amsterdam de voorstelling Anne produceerde, vrijdag weten.

Het nieuwe theater moet in het najaar van 2015 opgeleverd. Voor het theaterstuk Anne werd in Amsterdam een speciaal theater gebouwd. Producent Robin de Levita vindt het een eer om met Lionsgate samen te werken. "De boeken van Suzanne Collins hebben een complexe gelaagdheid waarvoor het theater een zeer geschikt medium is", zegt hij in een verklaring.

De bedoeling is dat het stuk ook in landen als Duitsland, Japan en de Verenigde Staten wordt opgevoerd. The Hunger Games-trilogie is geschreven door Suzanne Collins. Van de boekenreeks zijn inmiddels twee films gemaakt met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. De derde film draait vanaf deze maand in de bioscopen.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst als Noord-Amerika is verdeeld in twaalf districten die onder een streng regime staan. Jaarlijks worden de hongerspelen georganiseerd, waarbij twee kinderen uit elk district worden afgezonderd en elkaar moeten doden. Zo worden de onderdanen eraan herinnerd niet in opstand te komen.