Willems en Van Rhijn terug bij Oranje

Jetro Willems en Ricardo van Rhijn keren terug bij het Nederlands elftal. De vleugelverdedigers zijn door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de selectie voor de duels tegen Mexico en Letland, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Willems kwam een jaar geleden voor het laatst uit in Oranje. Van Rhijn speelde drie maanden eerder zijn laatste interland.

Georginio Wijnaldum behoort ook tot de 23-koppige selectie. Hij zat niet in de voorselectie, waarvan Paul Verhaegh, Leroy Fer, Jeroen Zoet en Virgil van Dijk afvielen. Ajax en PSV zijn de hofleveranciers van de Oranje-selectie met elk vier spelers,

Bondscoach Guus Hiddink had na de slechte start van de EK-kwalificatiereeks al maatregelen getroffen. Jeremain Lens, Daryl Janmaat en Rafael van der Vaart werden gepasseerd en niet opgenomen in de voorselectie.

Nederland speelt woensdag een oefeninterland tegen Mexico en treft vier dagen later Letland voor de EK-kwalificatiereeks. De positie van Hiddink kwam na drie nederlagen in vier duels ernstig onder druk te staan. De Varssevelder mocht wel in het zadel blijven van de KNVB.

De selectie van 23 spelers:

Keepers: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord)

Verdedigers: Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Ricardo van Rhijn (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Jetro Willems (PSV).

Middenvelders: Nigel de Jong (AC Milan), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Ibrahim Afellay (Olympiakos), Georginio Wijnaldum (PSV) en Wesley Sneijder (Galatasaray).

Aanvallers: Arjen Robben (Bayern München), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Memphis Depay (PSV).