Uitslag Panathinaikos - PSV

PSV is dichtbij de volgende ronde in de Europa League. De ploeg won vanavond met 2-3 van Panathinaikos en zag Dinamo Moskou winnen van Estoril Praia. De Eindhovenaren moeten nu met de Portugezen uitmaken wie de tweede plaats zal pakken.

In de eerste helft was Memphis Depay de gevaarlijkste man aan de zijde van PSV. Na twee minuten kreeg hij al een prima kans en nog geen tien minuten later dook hij opnieuw op voor het doel van Panathinaikos. Helaas slaagde de aanvaller er niet in om de kansen tot doelpunt te promoveren.

Aan de andere zijde was de eerste de beste kans wel raak. Na een snelle inworp van de Grieken slaagden de PSV'ers er niet in om de defensie dicht te houden, waarna de bal voor de voeten van Ajagun belandde. Die twijfelde geen moment en maakte uiteindelijk de openingsgoal. De Eindhovenaren verslapten echter niet en kwam halverwege de eerste helft via Depay op gelijke hoogte.

Toch ging de ploeg met een achterstand rusten, aangezien Petric vlak voor de thee de bal opnieuw achter doelman Jeroen Zoet joeg. Na iets meer dan een uur spelen bracht Luuk de Jong de voorlopige verlossing voor PSV door zijn ploeg opnieuw op gelijke hoogte te brengen. Depay bracht de bal tot bij Jetro Willems, die vervolgens voorzette op De Jong.

Direct na de gelijkmaker van PSV was Ajagun, die na zijn treffer nauwelijks nog in het stuk voorkwam, dichtbij een nieuwe voorsprong, maar Zoet maakte zijn fout in de eerste helft gedeeltelijk goed door de bal te keren. Ook PSV was na deze actie dichtbij een eerste voorsprong, maar de poging van Luciano Narsingh werd van de lijn gehaald.

Een kwartier voor tijd kreeg Karlis dé mogelijkheid op de voorsprong voor Panathinaikos, maar kreeg de bal niet in het net. Toch viel de treffer uiteindelijk aan de andere kant. Willems was opnieuw de aangever, waarna Georginio Wijnaldum de bal achter doelman Steele werkte.

In de slotfase kwamen Willems en Karim Rekik met de hoofden tegen elkaar, waardoor het spel enige tijd stil lag. Rekik kon verder, maar Willems werd voor het slotakkoord gewisseld voor Jorrit Hendrix. Adam Maher was overigens nog dichtbij de 2-4, maar passeerde doelman Steele niet.