Rectificatie 'louche' Hiddema niet meer nodig

Het Maastrichtse weekblad De Ster hoeft een spotprent over advocaat Theo Hiddema van cartoonist Ruben L. Oppenheimer toch niet te rectificeren. Hiddema ziet af van die eis, maakte zijn advocaat woensdag bekend, nadat de rechter hem vorige week in het gelijk had gesteld. De rechter vond dat de tekenaar in de fout was gegaan door Hiddema in een spotprent 'louche' te noemen.

Hiddema stelt dat door de grote aandacht in de pers voor de zaak, hij zijn punt heeft gemaakt. Hij laat weten 'geen belang' meer te hebben bij een rectificatie in het huis-aan-huisblad. De Ster hoeft dan ook geen dwangsom meer te betalen.

Oppenheimer laat op Twitter weten dat hij hoe dan ook in beroep gaat. "Het vonnis van de rechter is hiermee niet verdwenen", schrijft hij. Een rectificatie had hij ook al klaar.

In de gewraakte cartoon stond Hiddema getekend met daarboven geschreven: 'Aangifte tegen louche advocaat'. Vervolgens liet Oppenheimer 'Hiddema' zeggen: "Maar ik ben géén homo". Oppenheimer maakte de tekening nadat iemand Hiddema had beschuldigd van omkoping. Dat 'betekent niet dat deze beschuldiging ook juist is', aldus de rechter, en daarom ging de term louche te ver.

Rectificatie'louche' Hiddema niet meer nodig
'louche' Hiddemarectificatie niet meer nodig (Foto: ANP)