'Utrecht betaalt vier miljoen voor tourstart'

De gemeente Utrecht betaalt vier miljoen euro voor het mogen organiseren van de start van de Tour de France volgend jaar. Dat is anderhalf miljoen euro meer dan de gemeente Rotterdam in 2010 moest betalen aan de tourorganisatie voor de 'Grand Départ'. Dat meldt RTL Nieuws maandagavond.

De gemeente Utrecht gaat uit van een totale begroting van 15,2 miljoen, staat in de kwartaalrapportage. Dat is vier ton minder dan aanvankelijk was geraamd. De gemeente heeft de begroting moeten verlagen omdat de verkoop van zogenoemde hospitalitypakketten tegenvalt.

De financiële dekking is binnen, schrijft de gemeente verder. Utrecht gaat uit van een rijkssubsidie van twee miljoen en rekent op 6,8 miljoen aan private bijdragen. Daarvan is 6,3 miljoen al binnen.

Vorige week werd bekend dat de gemeente achterloopt op het schema met de voorbereidingen op de tourstart. De definitieve projectbegroting zou nog niet af zijn en de subsidieaanvraag was nog niet officieel ingediend.

De Tour de France begint op 4 juli met een individuele tijdrit door de stad. Een dag later gaat de tweede etappe van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland.