Coach Rostov maakt excuses na racisme

Coach Igor Gamula van de Russische voetbalclub FC Rostov heeft verontschuldigingen aangeboden voor zijn racistische opmerkingen. Daarmee voorkwam hij een staking van vijf Afrikaanse voetballers bij de club. Alle spelers deden maandag gewoon mee aan de training, verklaarde Gamoea tegen het Russische persbureau Tass.

Gamoela had vrijdag gezegd dat zijn club niet nog een Afrikaanse speler aan zou trekken. "We hebben genoeg zwarte spelers, we hebben zes van die dingen", zei hij. Naast de vijf Afrikanen heeft Rostov ook een Haïtiaanse international in de gelederen.

De ontvangst van zijn opmerkingen viel Gamoela rauw op het dak. "Ik maakte me ernstige zorgen en heb twee dagen niet geslapen. Het was nooit mijn bedoeling iemand te beledigen of van slag te maken." Gamoela liet verder weten 'nooit onderscheid te hebben gemaakt tussen goede en slechte spelers, buitenlanders of Russen'.

Eerder maandag hadden vijf Afrikaanse spelers nog aangekondigd de trainingen voorlopig te laten schieten. Zij waren volgens de zaakwaarnemer van een van hen 'niet bereid onder de huidige coach te trainen'.