Tinkoff trekt Julich aan als hoofdcoach

Bobby Julich is aangetrokken als nieuwe hoofdcoach van Tinkoff-Saxo. Dat maakte de ploeg van teammanager Bjarne Riis maandag bekend. Ook Sean Yates, Daniel Healey en Patxi Vila worden aan de technische omkadering toegevoegd. Dat gaat ten koste van Philippe Mauduit en Fabrizio Guidi, die worden ontslagen bij de wielrenploeg.

Julich en Yates worden bij Tinkoff-Saxo herenigd met Steven de Jongh. De drie werkten eerder samen bij Team Sky, maar moesten daar vertrekken vanwege hun dopingverleden. De Jongh is bij de Russische ploeg werkzaam als ploegleider.

De bedoeling is dat Julich in zijn nieuwe functie de renners op meerdere vlakken gaat begeleiden. "Dan hebben we het niet alleen over het voorbereiden van de training, maar ook over persoonlijke gesprekken, en advies op het gebied van tactiek, herstel en voeding", zegt de nummer drie van de Tour de France van 1998. "In het nieuwe systeem zal ik toe gaan zien op alle details."

Healy gaat aan de slag in de nieuw gecreëerde functie van hoofd sportwetenschappen. Yates en Vila zullen het team van ploegleiders gaan versterken.