Formule 1-teams dreigen met boycot in Brazilië

De Formule 1-teams Lotus, Force India en Sauber dreigen komend weekend de Grand Prix van Brazilië te boycotten. Aanleiding hiervoor is de scheve verdeling van het prijzengeld en de televisieinkomsten. Hierdoor zouden er op Interlagos mogelijk maar twaalf auto's kunnen racen.

Ook voor afgelopen weekend in Austin dreigde er een boycot van de drie teams, maar twee uur voor de race besloten ze toch te gaan rijden omdat Formule 1-baas Bernie Ecclestone erkend heeft dat er op financieel vlak iets moet gebeuren. Lotus, Force India en Sauber hebben het zwaar, terwijl Marussia en Caterham vanwege financiële problemen al onder curatele staan en de trip naar Amerika niet gemaakt hebben.

De teams hebben vorig jaar met Ecclestone individuele afspraken gemaakt over de verdeling van het geld, waardoor er nu niet zomaar wijzigingen kunnen worden gemaakt. De grote teams staan niet te springen om in te leveren, maar de kleinere renstallen zijn vastbesloten om iets aan de inkomensongelijkheid te doen. Voorlopig zal er gepraat worden, maar niet uitgesloten is dat er agressievere stappen kunnen volgen. Zo kan er gesteggeld worden over de legaliteit van de Strategy Group, omdat hierin alleen de grote teams vertegenwoordigd zijn. Deze groep bepaalt mede de regels van de sport zonder dat de andere teams inspraak hebben.