Schaatsbond gaat samenwerken met Zuid-Korea

De Nederlandse schaatsbond KNSB en de schaatsbond van Zuid-Korea slaan de handen ineen. Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Zuid-Korea gingen de twee bonden een samenwerkingsverband aan dat loopt tot en met de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. De deal werd getekend in het bijzijn van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Zuid-Koreaanse president Geun-hye Park.

Bedoeling van de samenwerking is om kennis en expertise uit te wisselen op het gebied van topsport, organisatie, bedrijfsleven en wetenschap. Zo gaan Koreaanse langebaantalenten dit seizoen enkele weken meedraaien bij Jong Oranje. De Nederlandse shorttrackselectie van Jeroen Otter reist juist naar Zuid-Korea af om daar te trainen.

Volgens KNSB-directeur Paul Sanders is sprake van een win-winsituatie. "Deze samenwerking heeft toegevoegde waarde voor beide landen", vertelde hij aan schaatsen.nl. "De Zuid-Koreaanse bond wil leren van ons als traditioneel langebaanland. De KNSB wil kennis opdoen op het gebied van shorttrack. Ook willen we elkaars bedrijfsleven inspireren om samen de schaatssport te versterken en ambities waar te maken."