Verjaardagsfeestje RTL trekt miljoenenpubliek

RTL 4 heeft zaterdagavond zijn 25e verjaardag gevierd met miljoenen Nederlanders. Een speciale editie van Ik Hou van Holland, waarin RTL-coryfeeën de strijd met elkaar aangingen, trok ruim 2,2 miljoen kijkers. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Het ruim tweeënhalf uur durende Ik Hou van RTL was het best bekeken programma van de zaterdagavond. Studio Sport Eredivisie volgt met ruim 1,7 miljoen kijkers op de tweede plaats, het achtuurjournaal maakt de top drie compleet met ruim 1,5 miljoen kijkers.

De nieuwe zaterdagavondshow van Jörgen Raymann kon rekenen op 517 duizend kijkers. Raymann zei onlangs nog dat hij liever op de zondagavond was blijven plakken. "Ik was liever op mijn oude plek gebleven, in mijn comfort zone", vertelde de presentator aan het AD. "Met een vast publiek van tussen de vierhonderd- en zeshonderdduizend kijkers." Met 517 duizend belangstellenden slaagt Raymann er net in een plek in de kijkcijfertop 25 te veroveren. Het programma bezet de 23e plek.

Ook Paul de Leeuws De Kwis keerde zaterdag terug op televisie. Tegenover Ik Hou van RTL trok De Leeuw ruim een miljoen kijkers. Ook Het Beste Idee van Nederland stond tegenover het verjaardagsfeestje van RTL. De uitvindersshow van SBS6 trok iets meer kijkers dan vorige week, 685 duizend. De start van Het Beste Idee van Nederland boeide vorige week 660 duizend Nederlanders.