Eindhoven verslaat Jong Ajax, Emmen haalt uit

FC Eindhoven blijft goed presteren in de Jupiler League. De Eindhovenaren boekten tegen Jong Ajax hun negende seizoenszege. Het werd 2-1. Voor Eindhoven scoorden Anthony van den Hurk en Joey Sleegers. Tussendoor tekende Richairo Zivkovic voor het Amsterdamse doelpunt. FC Emmen haalde gigantisch uit en boekte de grootste zege uit de clubhistorie.

Eindhoven stijgt door de zege naar de derde plaats, op drie punten van koploper NEC, al heeft die ploeg nog wel een duel tegoed. Jong Ajax blijft elfde.

Hekkensluiter Fortuna Sittard kreeg een geweldig pak slaag van FC Emmen. Na een kwartier was het al 0-3 en uiteindelijk stokte de teller bij 1-8. Alexander Bannink tekende voor drie goals voor Emmen, dat naar de vijfde plaats stijgt.

Telstar heeft de wedstrijd tegen MVV met 2-0 gewonnen. De Witte Leeuwen hadden in eigen huis geen kind aan de Maastrichtenaren. Het duel kwam langzaam op gang. Het eerste half uur gebeurde er weinig. Er kwam actie toen een voorzet van Tarik Tissoudali op de hand van MVV-verdediger Dalian Maatsen kwam. Omdat Maatsen zich in het strafschopgebied bevond, mocht Ralf Seuntjes vanaf 11 meter aanleggen. Hij maakte geen fout en zo kwam Telstar in de 33e minuut op 1-0.

In het tweede deel van de wedstrijd was MVV de bovenliggende partij, maar het kwam niet tot scoren. In de 72e minuut was het Anmar Almubaraki die op aangeven van Tissoudali de voorsprong van Telstar verdubbelde. Hij schoot raak vanaf 18 meter.