Curatoren geven Caterham twee weken voor koper

Het Formule 1-team Caterham zal ophouden te bestaan als niet binnen twee weken een koper wordt gevonden. Dit heeft de curator van de noodlijdende renstal laten weten aan Sky Sports.

Henry Shinners sprak bij de poorten van de fabriek in Leafield. "We proberen nog steeds een koper voor het team te vinden, waarbij we weten dat de werknemers het kapitaal van het team zijn. Als we niet binnen twee weken een koper weten te vinden, dan zullen we het team moeten ontbinden."

Het doel van de curatoren is om Caterham aan de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi mee te laten doen. Dit liet de werkgever van Shinners, curator Smith & Williamson, in een aparte verklaring weten. "We praten nu met enkele partijen die de financiële middelen hebben en interesse getoond hebben."

Naast Caterham mist ook Marussia de races in de Verenigde Staten. Ook de curatoren van die renstal doen hun best omhet team van de ondergang te redden. Hierdoor staan er de komende Formule 1-wedstrijden slechts achttien auto's aan de start.