Taylor Swift bereikt voor het eerst top albumlijst

Taylor Swift heeft haar eerste nummer 1-album in Nederland te pakken. Haar album 1989 komt deze week nieuw binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. De zangeres stoot daarmee Guus Meeuwis van de troon, die slechts een week mocht genieten als lijstaanvoerder.

Swift, die voor het eerst een echte popplaat aflevert, wist met haar vorige albums niet echt potten te breken. Haar beste notering was tot dusver voor Red, dat in november 2012 een weekje in de top tien stond.

Niet alleen in Nederland doet de Amerikaanse het goed. In haar thuisland ligt Swift op koers om daar binnen een week een miljoen exemplaren van 1989 te verkopen.

In de singleslijst is Mr. Probz nog altijd de baas. Hij staat voor de derde week op rij op nummer 1 met ruime voorsprong op zijn naaste belagers Aronchupa's I'm an Albatroz en All about That Bass van Meghan Trainor. De Nederlandse zanger verkoopt ruim twee keer zo veel van zijn nummer Nothing Really Matters.

Ook Probz' vorige single Waves doet het nog altijd goed. Het nummer, dat inmiddels al 79 weken in de lijst bivakkeert, stijgt deze week na meer dan een halfjaar afwezigheid terug de top tien in. Aanleiding is hoogstwaarschijnlijk zijn optreden in RTL Late Night afgelopen week.

Niet alleen Mr. Probz maar ook Stromae spint garen bij een tv-optreden. Na zijn opwachting in College Tour vorige week komen 'oudjes' Formidable en Papaoutai opnieuw binnen en het album van de Belg, Racine Carrée, stijgt in 63e week terug de top tien in.