Benno L. in hoger beroep om enkelband

De veroordeelde pedoseksueel Benno L. wil nog steeds van zijn enkelband af. De voormalige zwemleraar gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag dat L. zijn band moet blijven dragen. Dat heeft de advocaat van L., Pieter van der Kruijs, vrijdag gezegd.

Met de enkelband wordt gecontroleerd of de 64-jarige L. zich houdt aan het door de rechter opgelegde gebiedsgebod voor elf gemeenten rondom Den Bosch. In deze gemeenten wonen zijn slachtoffers.

L. had begin oktober een kort geding aangespannen omdat hij af wilde van zijn vrijheidsbeperkingen. Hij zou niet in de gebieden komen die voor hem verboden gebied zijn. "De band hindert hem", zegt Van der Kruijs. De rechtbank ging niet in die redenering mee, omdat de rechtbank twijfels heeft bij de belofte van L. dat hij niet meer in verboden gebied komt.

Benno L. werd drie jaar geleden veroordeeld tot zes jaar cel vanwege 39 gevallen van ontucht met minderjarigen. Ook maakte en bezat hij kinderporno. Het locatieverbod werdbij zijn vrijlating als voorwaarde opgelegd. L. woont in Leiden.