Coronel mikt op Dakar-succes in verbeterde buggy

Tim Coronel begint in januari aan zijn achtste Dakar-rally. Daarvoor heeft de 42-jarige coureur flink gesleuteld aan zijn buggy, die 75 kilo lichter is dan tijdens de laatste editie. "Mijn buggy wordt ieder jaar nog beter", zei Coronel donderdag bij de presentatie van het Maxxis Dakarteam. "Iedereen weet: minder gewicht is meer snelheid en minder snel vastzitten."

De tweelingbroer van Tom kijkt uit naar de woestijnrally door Zuid-Amerika. De start is zondag 4 januari in Buenos Aires. Naast Argentinië worden ook Chili en Bolivia aangedaan, waarna de finish 17 januari weer in Buenos Aires is. "Het wordt een uitdagend avontuur. Ik vind het gaaf dat ook de auto's en de trucks naar Bolivia gaan. Die zoutvlaktes daar zijn magisch. Dit jaar bestond de route voor zeventig procent uit stenen. Ik denk dat dit in 2015 wel wat meer zand gaat worden."

Coronel viel in de afgelopen editie voor het eerst uit. Komend jaar is zijn belangrijkste doel dan ook de rally uitrijden, maar de Noord-Hollander heeft wel degelijk de ambitie om een goed klassement te rijden en hij hoopt ook op dagsucces. "Techniek is een belangrijke schakel in dit spelletje en als dat je uiteindelijk in de steek laat dan houdt het op. Maar volgend jaar gaan we er gewoon weer 110 procent voor."

De verhalen dat de Dakar-rally dit keer nog zwaarder is, gelooft Coronel niet. "Dakar is zwaar en zwaarder dan zwaar kan niet volgens mij. Ik hoop en vertrouw aan de finish te komen." Coronel heeft inmiddels een bak aan ervaring. "Het is eigenlijk een beetje gekkenwerk. Tom noemde het al masochistisch." Genoeg heeft Tim er echter nog niet van. "Het mooiste vind ik nog alle mensen die helpen."