Raúl aan de slag bij New York Cosmos

Raúl voetbalt komend jaar in de Verenigde Staten. De 37-jarige Spanjaard heeft een meerjarig contract getekend bij New York Cosmos, maakte de club donderdag bekend. De topscorer aller tijden in de Champions League neemt daarnaast de rol van technisch adviseur van de jeugdopleiding op zich. Hij moet nog wel medisch worden gekeurd.

Raúl voetbalde tussen 1994 en 2010 voor Real Madrid en scoorde daar een recordaantal van 323 goals in alle competities. Vervolgens speelde de spits twee jaar in de Bundesliga voor Schalke 04 om vervolgens bij Al-Sadd in Qatar te belanden. Daar vertrok hij aan het eind van vorig seizoen.

Na zijn actieve carrière zal Raúl bij New York Cosmos definitief aan de slag gaan bij de jeugdacademie. "Iedereen in het voetbal kent de naam van deze club en de grote namen die hier in het verleden gespeeld hebben", zegt de voormalig Spaans international. "Ik ben trots dat ik in hun voetsporen kan treden."

New York Cosmos komt momenteel uit op het tweede Amerikaanse niveau. Onder anderen Guus Hiddink en Johan Neeskens stonden er in het verleden onder contract.