Toch museumnacht in Rotterdam

De museumnacht in Rotterdam gaat in maart toch door. Dat laat Stichting Museumpark weten. De musea zetten hun deuren gratis open voor bezoekers. Het evenement werd vorige week afgeblazen omdat de stichting Museumpark en de Stichting Rotterdamse Museumnacht in de clinch lagen over gratis entree.

De Stichting Museumpark overlegt nog met andere culturele instellingen om zich aan te sluiten bij de doorstart. De musea laten weten dat tientallen galeries, musea en andere instellingen al interesse hebben getoond om zonder de Stichting Rotterdamse Museumnacht door te gaan. De avond op 7 maart is wel ingekort tot 23.00 uur, hoewel deelnemers daarin vrij worden gelaten.

Museumpark, waarbij het Natuurhistorisch Museum, Het Nieuwe Instituut, het Chabot Museum, Arminius, Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal zijn aangesloten, wilde de museumnacht gratis toegankelijk maken. De Stichting Rotterdamse Museumnacht vreesde dat de verkoop van de passe-partouts dan zou stagneren en blies het evenement vorige week af.

Het is nog maar de vraag of de museumnacht net zo drukbezocht gaat worden als voorgaande jaren. Vorig jaar deden zestig instellingen mee en trok het evenement vijftienduizend bezoekers. De afgelopen dertien jaar zijn 160.000 bezoekers geweest.