Volkswagen boekt miljard meer winst

Volkswagen kan terugkijken op een succesvol derde kwartaal, waarin de Duitse autofabrikant een winststijging van 56 procent noteerde. Volkswagen zag de verkoopcijfers met name in China en Europa toenemen, meldde het bedrijf bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

De winst lag met 2,97 miljard euro ruim een miljard euro hoger dan vorig jaar en was ook hoger dan de 2,43 miljard die analisten hadden verwacht. De omzet steeg met 4,1 procent naar 48,9 miljard euro. Volkswagen, dat onder meer ook Seats en Audi's produceert, deed met name goede zaken in thuismarkt Duitsland, waar het merk 11,4 procent meer auto's afzette.

Volkswagen, na Toyota het grootste automerk ter wereld, denkt zijn doelstellingen voor dit jaar te halen, maar tekent wel aan dat de mondiale automarkt sterk afhankelijk is van de politieke en economische omstandigheden in de wereld.

De Duitsers willen, net als het Japanse Toyota, dit jaar voor het eerst meer dan tien miljoen auto's verkopen. In de eerste drie kwartalen werden 7,4 miljoen voertuigen afgeleverd, meldde het bedrijf al eerder.

Volkswagen boekt miljard meer winst (Foto: Novum)
Volkswagen boekt miljard meer winst (Foto: Novum)