Winstgevend Randstad ziet groei in Nederland en VS

Randstad heeft afgelopen kwartaal meer omzet en meer winst behaald, vooral dankzij de aantrekkende arbeidsmarkten in Nederland en de Verenigde Staten. In Duitsland en Frankrijk deed de uitzender minder goede zaken. Dat meldt Randstad bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Op een vier procent hogere omzet van 4,5 miljard euro hield Randstad 113,3 miljoen euro winst over, 35 procent meer dan vorig jaar. De schulden werden in de verslagperiode teruggebracht van 790 naar 660,8 miljoen euro. Daartegenover stond wel dat de vrije kasstroom met negentien procent afnam naar bijna 260 miljoen euro, tegen bijna 310 miljoen euro vorig jaar.

"De omzetgroei was dit kwartaal structureel, maar in de onderliggende trends waren verschillen zichtbaar", aldus topman Jacques van den Broek in een verklaring. Zo nam de omzet per werkdag in Frankrijk met vier procent af, terwijl deze in Nederland met dat percentage toenam. In Noord-Amerika boekte Randstad een omzetgroei van vijf procent. In Duitsland groeide de dagomzet wel, maar was het bedrijfsresultaat (EBITA) wel drie procent lager.

Randstad verwacht dat het de prestaties in de komende kwartalen een vervolg kan geven, mede vanwege de 'bemoedigende resultaten' van het afgelopen kwartaal.