Maaskant zet punt achter wielerloopbaan

Martijn Maaskant zal niet meer als professioneel wielrenner op de fiets zitten. De 31-jarige wielrenner kampt sinds zijn zware valpartij in Paris-Nice 2011 met fysieke problemen die hem keer op keer in de weg zitten tijdens trainingen en koersen.

"Sinds mijn val in 2011 heb ik geprobeerd weer op mijn oude niveau te komen. Ik heb er alles aan gedaan en voor gegeven, maar moet toch accepteren dat het me niet meer gaat lukken om terug te komen op het niveau wat ik denk nodig te hebben voor de top. Dan moet je realistisch zijn en kijken naar wat je nog kan en wil toevoegen aan het wielrennen. Het is een wel overwogen beslissing. Ik heb door alle problemen sinds eind april geen wedstrijd meer gereden, daardoor heb ik goed kunnen nadenken over mijn toekomst en komt het einde van mijn sportieve carrière minder abrupt", aldus Maaskant.

"Ondanks de blessures en problemen de laatste seizoenen ben ik toch trots op mijn professionele carrière. Ik heb voor grote ploegen gereden en op het hoogste niveau mee gedaan voor de overwinning. En dat in koersen waar ik als 'kleine jongen' van droomde. Ik heb zin in de toekomst en ben benieuwd wat mijn 'tweede' carrière gaat brengen. In samenwerking met SEG Cycling, NOC*NSF en Randstad oriënteer ik me nu op mijn verdere loopbaan en uitdagingen. Wellicht ligt mijn toekomst in het wielrennen, maar dat kan ook daar buiten zijn. Ik neem de tijd om dat te ontdekken."

Martijn Maaskant was van 2008 t/m 2013 in dienst van de Amerikaanse Garmin onder leiding van Jonathan Vaughters. In 2014 kwam hij uit voor het Amerikaanse United-HealthCare. Maaskant reed drie keer de Tour de France en twee keer de Vuelta a España. Rocky on the Road won in 2003 een etappe in Olympia's Tour. In 2007 won hij de Ronde van Drenthe en pakte hij het eindklassement van de Ronde van Romandië. Zijn beste prestaties op het hoogste niveau waren een vierde plaats bij Parijs-Roubaix in 2008 en een vierde plek bij de Ronde van Vlaanderen in 2009.