Smartphoneverkopen stuwen winst LG

Dankzij een verkooprecord in zijn smartphonedivisie heeft LG zijn winst in het derde kwartaal met 87 procent zien oplopen. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf maakte 202,6 miljard won (151,8 miljoen euro) winst op een omzet van 14,9 biljoen won, blijkt woensdag uit de cijfers over het derde kwartaal.

LG verkocht 16,8 miljoen smartphones, veertig procent meer dan vorig jaar. Het operationeel resultaat van LG verdubbelde in de verslagperiode naar 461,3 miljard won. De mobiele tak van LG was goed voor 167 miljard won winst, meer dan de opbrengst uit televisieverkopen.

Zowel het vlaggenschip G3 als de goedkopere L-serie deed het goed. LG boekte succes met zijn strategie om de luxe G-serie in rijke landen aan de man te brengen en de L-serie in opkomende markten te slijten.

Waar LG floreert, heeft landgenoot Samsung het moeilijker met zijn smartphonetak. Dat bedrijf publiceert donderdag naar verwachting een operationele winst van twee biljoen won in die divisie, nog geen derde van de operationele winst in het derde kwartaal van vorig jaar.