Bielefeld, Aalen, Offenbach verrassen in DFB Pokal

Arminia Bielefeld, VfR Aalen en Kickers Offenbach hebben dinsdag gestunt in het Duitse bekertoernooi. In de tweede ronde van de DFB Pokal won Bielefeld na strafschoppen met 4-2 van Hertha BSC. Aalen was met 2-0 Hannover 96 de baas en Offenbach won thuis met 1-0 van Karlsruher SC.

Bielefeld, de koploper in de Derde Bundesliga, hield Hertha BSC 120 minuten lang op 0-0. De Berlijnse ploeg van trainer Jos Luhukay, waar Roy Beerens en Salomon Kalou in de basis begonnen en John Heitinga op de bank bleef, ging echter in de penaltyreeks onderuit: 4-2.

VfR Aalen, de nummer voorlaatst van de Tweede Bundesliga, stootte in Hannover 96 ook een Bundesligaclub uit het toernooi. In Aalen werd het 2-0. Kickers Offenbach was de laagstgeklasseerde ploeg die tot nu toe doorging. De ploeg uit de Regionalliga Südwest, het vierde niveau in Duitsland, was met 1-0 te sterk voor Karslruher SC uit de Tweede Bundesliga.

Werder Bremen voorkwam in zijn eerste wedstrijd onder nieuwe trainer Viktor Skripnik uitschakeling in de beker. Op bezoek bij Chemnitzer FC werd het 2-0 voor Werder dankzij Fin Bartels en Franco di Santo. Het geplaagde Borussia Dortmund won met 0-3 van St. Pauli. Shinji Kagawa (2x) en Marco Reus bezorgden de nummer van de vijftien van de Bundesliga de uitzege. 

Uitslagen tweede ronde DFB Pokal - 28/10/2014

Chemnitzer FC (III) 0-2 Werder Bremen 
Kickers Offenbach (IV) 1-0 Karlsruher SC (II)
Arminia Bielefeld (III) 0-0 (wns) Hertha BSC 
VfR Aalen (II) 2-0 Hannover 96 
MSV Duisburg (III) 0-0 (wns) 1. FC Köln 
Dynamo Dresden (III) 2-1 (nv) VfL Bochum (II)
1. FC Kaiserslautern (II) 2-0 SpVgg Greuther Fürth (II)
FC St. Pauli (II) 0-3 Borussia Dortmund