Ook Jacco Gardner en Bent Van Looy eren David Bowie

Ook de Nederlandse Jacco Gardner en de Vlaamse Bent Van Looy brengen volgende maand een eerbetoon aan David Bowie. De artiesten zijn toegevoegd aan het concert op 17 november in het Amsterdamse Paradiso ter ere van het jubileum van de zanger. Dat heeft de poptempel dinsdag bekendgemaakt. Bowie zit dit jaar vijftig jaar in het vak.

Ook Sofie Winterson, Anneke van Giersbergen, Jacco de Greeuw, Cut_, The Hypnotic Eye en schrijver Thomas Verbogt zetten hun idool in het zonnetje. Eerder werd al bekend dat onder anderen Roosbeef, Nico Dijkshoorn en Jan Eilander het podium beklimmen. Kaartjes voor de show zijn al te koop.

De aanleiding voor het optreden zijn Bowie's nieuwe compilatiealbum Nothing Has Changed, dat vorige maand verschijnt, en zijn biografie die sinds vorige maand in de winkels ligt. Deze verschenen ook ter ere van het jubileum van de 67-jarige Brit.

Bowie bracht in 1964 zijn allereerste single 'Liza Jane' uit, onder de naam Davie Jones with the King Bees. Zijn debuutalbum David Bowie verscheen drie jaar later. In 1969 brak de zanger door met zijn hit 'Space Oddity'. In totaal bracht Bowie 24 studioplaten uit. Zijn laatste, The Next Day, verscheen vorig jaar.