FIFA negeert topscorer van Europa bij Gouden Bal

Luis Suárez werd vorig seizoen topscorer van Europa en leidde Liverpool naar de Champions League, maar is niet genomineerd voor de Gouden Bal. De Uruguayaanse international schoot Liverpool vorig seizoen met 31 doelpunten naar de derde plaats in de Premier League. Hij werd topscorer van Engeland en won samen met Cristiano Ronaldo de Gouden Schoen als topscorer van Europa.

Op het WK in Brazilië liet Suárez zich van zijn mindere kant zien. In de wedstrijd tegen Italië beet hij Giorgio Chiellini in zijn schouder. Het kwam hem op een langdurige schorsing te staan. De wereldvoetbalbond heeft hem naar alle waarschijnlijkheid naar aanleiding van deze actie uitgesloten voor nominatie voor de Gouden Bal.

Suárez is overigens niet de enige opvallende afwezige. Ook Franck Ribéry is niet genomineerd, terwijl hij vorig jaar nog bij de laatste drie kanshebbers zat. Zijn ploeggenoot Robert Lewandowski, Juventus-middenvelder Arturo Vidal, Miralem Pjanic en Real Madrid’s Luka Modric behoren ook niet tot de 23 genomineerden.

Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Busquets en Xavi behoren ook voor het eerst sinds lange tijd niet tot de genomineerden. Door een matig seizoen bij Barcelona en een slecht WK met Spanje, maken ook zij geen kans.

Andere opvallende afwezigen zijn Wayne Rooney, Robin van Persie, Sergio Aguero, Aaron Ramsey en Nemanja Matic.