Zoet: "Had graag de nul gehouden tegen FC Utrecht"

Iedereen met een PSV-hart genoot gisteren van de 1-5 zege van de Eindhovense formatie. Toch was Jeroen Zoet niet helemaal tevreden. De doelman slaagde er niet in om zijn doel schoon te houden, aangezien Ruud Boymans in de tweede helft wist te scoren.

"Ik had graag de nul gehouden", liet een balende Zoet aan AD Sportwereld weten. "We werden voor rust al wat gemakzuchtiger, dus hadden we in de rust gezegd dat we het duel goed moesten uitspelen. Het is jammer dat die tegengoal dan toch nog valt, ook omdat de ploeg met de minste tegendoelpunten vaak bovenaan eindigt."

Daarnaast reageerde Zoet ook nog kort op het vooral rondom de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos. Tot zijn eigen verbazing moest hij zijn plekje onder de lat afstaan aan collega Remko Pasveer. "Ik denk dat het gezond is als je elke wedstrijd wil spelen. Al is het ook zo dat Remko Pasveer ook weleens op doel moet staan. Maar ik draag hier rugnummer 1, sta nog tot medio 2017 onder contract en was vorige week tegen AZ nog aanvoerder. Dat zegt allemaal wel wat, lijkt me."

Komende woensdag, PSV treft Almere City FC in de KNVB beker, zal Zoet hoogstwaarschijnlijk weer op de bank zitten. Op die manier kan hij zich alvast richten op de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van komend weekend. "Ik heb na donderdag gewoon goed getraind, zodat ik belangrijk voor het team kon zijn. Als ik erover ga klagen, stel ik mezelf boven het team en dat mag en kan niemand doen. Dat is ook de reden dat we dit jaar beter presteren dan vorig jaar."