Duivenmelker wordt miljonair

De Belg Gaston van de Wouwer (Berlaar) heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. De duivenmelker verkocht zijn duiven op een veiling, en keerde huiswaarts als miljonair.

Wie een cent wil bijverdienen, moet misschien het fokken van (post)duiven overwegen. Het gevogelte kan immers behoorlijk wat geld opbrengen. Zo werd Gaston van de Wouwer dit weekend miljonair tijdens een duivenveiling. In totaal verkocht hij er 301, goed voor 1.542.800 euro.

Vrijdagavond stond de teller nog maar op 470.000 euro, maar Van de Wouwer deed gouden business tijdens het slotweekend. De beestjes brachten gemiddeld 5.126 euro per stuk op. Vooral Chinese liefhebbers staan in de rij voor de gevleugelde vrienden, want maar liefst 197 van de beestjes vliegen naar China. Verder trekken er duiven naar Taiwan, de VS, Denemarken, Italië, Japan, Zuid-Afrika, Irak en Marokko.

Met zijn anderhalf miljoen euro komt Gaston op plaats drie van de beste duivenverkopen ooit. Hij blijft echter een stuk onder de Belg Leo Heremans, die in mei 2013 bijna vier-en-een-half miljoen euro ophaalde tijdens een internetveiling.

Of deze postduiven nu ook vrolijk terugvliegen naar Van de Wouwer, blijft afwachten.