Gullit: "Allemaal ego's bij Oranje"

Ruud Gullit pleit voor een 'goed gesprek' bij het Nederlands elftal tussen internationals Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar.

Het Nederlands elftal verloor drie van de laatste vier interlands. Gullit (52) merkt dat er frictie is binnen de selectie. Egoïsme zorgt volgens de voormalig Europees kampioen voor verdeeldheid. "Je ziet in het elftal vier jongens die niet door één deur kunnen", zei Gullit tegen Studio Voetbal.

"Dat zijn Wesley Sneijder, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben. Het zijn allemaal ego's. Op het WK (in 2010, red.) begon het met Van Persie en Sneijder. Van Persie werd telkens gewisseld, terwijl Sneijder niet goed speelde, maar wel op miraculeuze wijze telkens scoorde."

"Daarna kreeg je Huntelaar die ineens gek ging doen (tijdens het EK van 2012, red.) en je had Robben die voor aanvoerder gingen spelen (tijdens het WK afgelopen zomer, red.), omdat hij zo in vorm was. Er spelen dingen in het elftal. Daar moet over worden gepraat", aldus Gullit.

Oranje staat na drie EK-kwalificatieduels op drie punten. De formatie van bondscoach Guus Hiddink won van Kazachstan, maar ging onderuit tegen Tsjechië en IJsland. Het Nederlands elftal hervat de de kwalificatiereeks volgende maand tegen Letland. Op 12 november staat ook het oefenduel met Mexico op het programma.