Sevilla door zege naast Barça, Atlético wint ook

Sevilla heeft zich in de Primera División naast koploper FC Barcelona genesteld. De Andalusiërs versloegen Villarreal zondag op spectaculaire wijze met 2-1. Net als Barça heeft de equipe van coach Unai Emery 22 punten. De Catalanen, die zaterdag verloren van Real Madrid, hebben wel een veel beter doelsaldo.

Villarreal leek door een fraaie goal van Luciano Vietto elf minuten voor tijd op weg naar een verrassende overwinning. Nadat Denis Suárez de thuisploeg na 88 minuten op gelijke hoogte had gebracht, beging Villarreal-aanvaller Giovani Dos Santos in blessuretijd een overtreding in het strafschopgebied. Carlos Bacca benutte vervolgens de buitenkans vanaf elf meter: 2-1.

Atlético Madrid won zeer moeizaam op bezoek bij stadgenoot Getafe. Mario Mandzukic scoorde in de veertigste minuut de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Ook nadat Getafe-verdediger Alexis na 56 minuten met rood van het veld was gestuurd wist Atlético de marge niet te verruimen.

De ploeg van Diego Simeone komt door de zege op gelijke hoogte met Valencia en neemt de vijfde plek in. Barça en Sevilla hebben twee punten meer, Real Madrid één.