Uitslagen Eredivisie speelronde 10

De tiende speelronde in de Eredivisie is het afgelopen weekend afgewerkt. In deze speelronde lieten de traditionele topclubs aan de provinciale smaakmakers zien waar ze staan. PEC Zwolle, SC Heerenveen en SC Cambuur raken langzaam in verval terwijl Feyenoord de top 3 binnen sluipt.

Op vrijdag begon ADO Den Haag thuis tegen FC Dordrecht. In deze wedstrijd werd het 2-0, mede door een goal van topschutter Michiel Kramer. Matthias Gehrt wist zijn terugkeer op te leuken met een doelpunt.

Op zaterdag begon Vitesse tegen het zwakke NAC. NAC bleek echter sterker dan gedacht, iets waar Vitesse zich op verkeek. Wie zich ook ergens op verkeek was Piet Velthuizen. Hij dacht dat de vrije trap van Adnane Tighadouini naast ging, maar de bal viel plots binnen. Nog een goal van Tighadouini en 2 goals van Vejinovic zorgden voor 2-2 in de wedstrijd Vejinovic - Tighadouini.

Een ruim uur later begon AZ tegen FC Groningen te voetballen. FC Groningen, dat het zo moeilijk heeft, kwam echter gemakkelijk met 2-0 voor. Danny Hoesen maakte zijn eerste goal voor de FC. AZ kwam echter terug en zo eindigde ook deze wedstrijd in 2-2. Tegelijkertijd werd Heracles Almelo dieper in de problemen geduwd na een 1-3 tegen Willem II. Samuel Armenteros scoorde 2 keer.

Ajax begon om kwart voor negen met een voetbalshow tegen Go Ahead Eagles. De club van de Vetkampstraat promoveerde echter haar eerste kans tot doelpunt waardoor het na een helft 1-1 stond. Na rust kon Ajax de topvorm niet meer vinden maar werd het gemakkelijk 3-1.

Op zondag trapte Cambuur af tegen Feyenoord, na een uurtje langer slaap vanwege de wintertijd. Desalniettemin was de thuisploeg niet erg uitgeslapen. Jens Toornstra werd de matchwinner: 0-1. Daarna begon PSV aan een voetbalshow, de Eindhovenaren stonden na een half uur op 0-3. De rest van de wedstrijd was de club echter niet meer zo sterk tegen FC Utrecht en zo werd het 1-5. Tegelijkertijd speelde PEC Zwolle tegen SC Heerenveen. Mark Uth scoorde weer twee keer en is zo mede topscorer. PEC Zwolle redde een punt, mede te wijten aan Friese doelman Kristoffer Nordfelt.

De laatste wedstrijd was tussen Excelsior en FC Twente. Twente begon extreem goed en stond na enkele minuten al op voorsprong door Luc Castaignos. Excelsior keerde de wedstrijd echter om en het eindigde in 2-1. Twente verloor zo voor het eerst dit seizoen een wedstrijd.

PSV, Ajax en Feyenoord staan nu in de top 3. Kort daarachter vinden we nog steeds PEC Zwolle, sc Heerenveen en SC Cambuur. Onderin zijn er grote problemen voor FC Dordrecht en Heracles Almelo. Dordrecht heeft sinds de eerste wedstrijd nog maar 2 punten gepakt en Heracles heeft uit nog geen punt weten te pakken.