Hirscher begint skiseizoen oppermachtig

Alpineskiër Marcel Hirscher is het nieuwe World Cup-seizoen perfect begonnen. De Oostenrijker - met Nederlandse moeder - was in het Oostenrijkse Sölden veruit de beste op de reuzenslalom en won met grote overmacht.

Vooraf leek het vooral een strijd te gaan worden tussen Hirscher en de Amerikaan Ted Ligety, die afgelopen seizoen samen de World Cup wonnen op de reuzenslalom. Dat werd in de eerste run ook bevestigd, want Hirscher was de snelste en alleen Ligety bleef met 0,19 seconden achterstand binnen een halve tel.

De eerste die in de tweede run een tijd neer kon zetten die goed leek voor een mogelijk podium was de Fransman Alexis Pinturault, officieel Rising Star van vorig seizoen. Na hem kwam de ervaren Benjamin Raich aan de beurt, maar Benni moest 0,01 seconde toegeven. Vervolgens mocht de Duitser Fritz Dopfer naar beneden en hij deed dat uitstekend: Bijna een halve seconde sneller dan Pinturault.

Ligety vertrok daarna goed, maar onderin maakte hij een grote fout die hem duur kwam te staan. Hij verloor meer dan anderhalve seconde op Dopfer en moest genoegen nemen met plek tien. Voor Hirscher ging het echter niet fout. Zoals altijd stortte hij zich agressief naar beneden en dat leverde hem een enorme voorsprong op. Bij de finish was hij uiteindelijk liefst 1,58 seconden sneller dan Dopfer.