Makers Lego-film tekenen voor vervolg

De makers van The Lego Movie werken mee aan een vervolg. Phil Lord en Chris Miller, die de de eerste film schreven en regisseerden, hebben getekend om het script te maken. Dat schrijft de Amerikaanse film en tv-website Deadline.

Het is nog niet bekend of Lord en Miller ook de regie voor de sequel weer op zich nemen. Bovendien komen er eerst twee andere speelfilms over de plastic bouwsteentjes uit. In 2016 staat een film gepland over Ninjago, de ninjareeks van de Deense speelgoedfabrikant, en in 2017 moet er een spinoff komen van Batman, die een rol speelde in The Lego Movie.

Voor 2018 en 2019 zijn opnieuw Lego-films in de planning. Waarschijnlijk komt dan het vervolg van The Lego Movie. De animatiefilm was een onverwacht grote kaskraker begin dit jaar. Wereldwijd leverde de film ruim 370 miljoen euro op.

The Lego Movie gaat over een Lego-poppetje die wordt aangezien voor de legendarische MasterBuilder. Hij moet het opnemen tegen de tiran President Business. De schurk probeert het hele universum aan elkaar te lijmen.