Uitslag MotoGP Grand Prix van Maleisië

Márc Márquez heeft opnieuw een zege geboekt in de MotoGP. Op het circuit van Sepang was hij de beste tijdens de Grand Prix van Maleisië, nadat hij er vooral halverwege de race zwaar voor heeft moeten vechten. Voor de Spanjaard is het de twaalfde zege van het seizoen en daarmee evenaart hij een record: In 1997 boekte Mick Doohan eveneens twaalf overwinningen in één seizoen op het hoogste niveau.

Márquez vertrok vanaf de poleposition, maar kende geen goede start. Bij de eerste bocht ging hij na een aanvaring met Jorge Lorenzo te wijd, waardoor hij terugviel naar de achtste plek. Zijn teamgenoot Dani Pedrosa pakte de leiding, voor Andrea Dovizioso en Lorenzo, die zelf al snel de eerste plek overnam van Pedrosa.

Voor Pedrosa duurde het gevecht om het podium niet lang meer, want al in de derde ronde schoof hij zonder enige aanleiding onderuit. Daardoor konden Valentino Rossi en Márquez opschuiven naar de tweede en derde plek, waarmee het dominante trio voor de race gevormd was. 

In de achtste ronde begon dan het echte gevecht tussen de drie koplopers, doordat Rossi de aanval opende op teamgenoot Lorenzo. Hij boekte nog geen succes en zag Márquez bijna profiteren, maar een ronde later lukte het Rossi wel om de leiding te pakken. Niet veel later kon ook Márquez voorbij aan Lorenzo, waarna hij een ronde later profiteerde van een fout van Rossi en de kop overnam.

Vanaf dat moment reed Márquez langzaam maar zeker weg bij Rossi, terwijl Lorenzo op zijn beurt kansloos was om zijn teamgenoot nog in te halen. Daardoor kon Márquez probleemloos naar de zege rijden, voor Rossi en Lorenzo. Stefan Bradl hield Bradley Smith nog van zich af en eindigde op de vierde plek.