Uitslag Moto2 Grand Prix van Maleisië

Maverick Viñales heeft in de Moto2 de Grand Prix van Maleisië gewonnen. Op het Sepang International Circuit was de Spanjaard de beste, maar Esteve Tito Rabat pakte de wereldtitel. Daarvoor was de derde plek voldoende.

Polesitter Rabat maakte zijn positie gelijk waar en dook als eerste de eerste bocht van de race in, gevolgd door teamgenoot Mika Kallio en Viñales. De beste start kwam echter op naam van thuisrijder Hafizh Syahrin, die van de achttiende naar de zesde plek stormde. Binnen een paar ronden had Rabat al een gaatje geslagen, terwijl hij achtervolgd werd door een groepje met Viñales, Kallio en Dominique Aegerter.

Na zeven ronden begon Kallio, met Viñales in zijn kielzog, de aansluiting te vinden bij Rabat. Halverwege de 19 ronden durende race kwam de Fin met een eerste aanval en dat leverde gelijk succes op, waarna ook Viñales er voorbij kwam. Rabat leek zich terecht geen enkele zorgen te maken, want met Kallio op kop moest hij bij de beste zeven eindigen om de wereldtitel te pakken, terwijl de Spanjaard niemand heel dicht achter zich had.

Met acht ronden te rijden ging de Maleisische lieveling Syahrin vanaf de achtste plek tegen het asfalt. Voorin begon Viñales de eerste plek van Kallio aan te vallen, waarin hij met nog vijf ronden te gaan succes boekte in zijn derde poging. Vervolgens was het om de podiumplaatsen geen moment spannend meer.

Viñales reed onbedreigd naar de zege, Kallio en Rabat kwamen beiden alleen over de finish op de plaatsen twee en drie. Voor de 25-jarige Rabat betekende het dat hij in zijn negende seizoen dan eindelijk echt succes boekt en zich wereldkampioen Moto2 mag noemen.