Real Madrid bezorgt FC Barcelona eerste nederlaag

Real Madrid heeft met een machtige voetbalshow FC Barcelona opzij weten te zetten. In het Bernabeu werd het 3-1 voor de thuisploeg. Het waren de eerste tegendoelpunten voor FC Barcelona in de competitie, en daarmee was het ook de eerste nederlaag.

Vroeg in de wedstrijd liet Neymar het net al bollen, op aangeven van Luis Suarez. De Uruguayaan maakte voor het eerst zijn opwachting bij de Catalanen, nadat hij een maandenlange schorsing wegens bijten uit moest zitten. Real Madrid kreeg daarna een aantal goede kansen, maar Karim Benzema raakte 2 keer de lat en enkele andere mogelijkheden gingen net mis. Een half uur later was het alsnog raak, na een penalty vanwege een handsbal. Cristiano Ronaldo schoot de pingel onberispelijk binnen.

In de tweede helft domineerde de thuisploeg. Pepe kopte enkele minuten na rust raak, en Benzema schoot de thuisploeg definitief naar winst halverwege. Vrijwel alle grote kansen waren ook voor de Madrilenen. Barcelona blijft wel leider in de competitie ondanks deze nederlaag.