Ook Marussia mist twee Formule 1-races

Na Caterham zal ook Marussia de komende twee Formule 1-races over gaan slaan, zo heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone laten weten. Dit betekent dat volgende week in Austin, Texas, en de week erop in São Paulo slechts achttien bolides aan de start zullen verschijnen.

De problemen bij Caterham zijn inmiddels bekend met curatoren die het roer over hebben genomen. De auto's zullen de komende weken in Leafield blijven, terwijl een nieuwe koper voor de renstal wordt gezocht. Gehoopt wordt dat midden november bij de seizoensfinale in Abu Dhabi weer geracet kan worden. Tot die tijd zullen coureurs Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson aan de kant blijven.

Naast Caterham verkeert ook Marussia in de financiële problemen. De Russisch/Britse renstal heeft bij onder meer motorenleverancier Ferrari forse rekeningen openstaan en grootaandeelhouder Andrei Cheglakov wil al enige tijd het team verkopen. Coureur Jules Bianchi crashte hard tijdens de Grand Prix van Japan en ligt nog altijd in zorgwekkende toestand in coma. Sinds Sochi zijn geen nieuwe updates over zijn gezondheidstoestand geweest. Eerder dit jaar zorgde de Fransman nog voor twee punten door in de Grand Prix van Monaco negende te worden. De andere rijder is Max Chilton die als enige van het team tijdens de vorige race in Sochi in actie kwam.