El Clásico duurste voetbalwedstrijd ooit

Vanavond staat de eerste El Clásico, de confrontatie tussen Real Madrid en FC Barcelona, van dit seizoen op het programma. Mochten de Catalanen de eerste editie van het seizoen 2014/2015 winnen, dan staat de ploeg liefst zeven punten voor op de Madrilenen.

FC Barcelona kent tot dusver een fantastisch seizoen en kreeg in de eerste acht speelronden nog geen doelpunt tegen. De succesformatie verloor tot op heden slechts twee punten; Málaga hield de miljoenenformatie op een doelpuntloos gelijkspel.

Real Madrid verloor eerder dit seizoen al van Real Sociedad en Atlético Madrid. De formatie uit de Spaanse hoofdstad is dit seizoen vooral kwetsbaar bij spelhervattingen. Ook doelman Iker Casillas is dit seizoen nog niet erg betrouwbaar gebleken.

Hoe dan ook, deze editie van El Clásico wordt in elk geval de duurste wedstrijd ooit. De waarde van beide formaties is vanavond maar liefst 811 miljoen euro. Het onderlinge verschil in prijs tussen de Catalanen en de Madrilenen is ook immens te noemen: FC Barcelona heeft een selectie, die 105 miljoen euro goedkoper is. Bovendien doet Gareth Bale, de aankoop van 100 miljoen euro, vanavond niet mee, anders was het verschil nog groter.

Eén ding is in elk geval zeker: De wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid zijn altijd de moeite waard om te volgen. Vanavond om 18.00 uur zullen naar verwachting 500 miljoen mensen aan de buis gekluisterd zitten.