'Caterham mist races in Austin en Brazilië'

Het lijkt er steeds meer op dat Caterham de Formule 1-races volgende week in Austin en de week erop in Brazilië zal gaan missen. De curatoren Finbarr O'Connell en Smith & Williamson hebben hiervoor toestemming gekregen van F1-baas Bernie Ecclestone. In de tussentijd kunnen ze op zoek gaan naar een koper voor de renstal.

Deze week werd bekend dat Finbarr O'Connell de curator is geworden bij het in zwaar weer verkerende Caterham Sports Limited. Dit bedrijf verhuurt in Leafield ruimte aan het Formule 1-team 1Malaysia en is leverancier van de meeste onderdelen. Vandaag werd bekend dat Engavest zich en Colin Kolles zich uit 1Malaysia teruggetrokken hebben en dat in samenspraak met de Maleisische schuldeiser EXIM Bank ook het F1-team onder curatele is gesteld. Hierdoor is ook Smith & Williamson bij het proces betrokken.

De curatoren hebben een verklaring uitgegeven: "In een telefoongesprek vandaag tussen Bernie Ecclestone en Finbarr O'Connell is Meneer Ecclestone akkoord gegaan met de wens van de curatoren om het Formule 1-team te verkopen aan een partij die het in de toekomst financieel vol kan houden. Meneer Ecclestone is ook akkoord met de dispensatie voor het mogelijke missen van de races in de Verenigde Staten en Brazilië, maar hij hoopt wel dat een nieuwe koper in Abu Dhabi met het team aan de start kan verschijnen."

Volgens Smith & Williamson zijn er een aantal partijen geïnteresseerd in het overnemen van Caterham F1 en deze curator hoopt dat de deal binnen enkele weken beklonken kan worden. Finbarr O'Connell voegt hier aan toe dat de werknemers van 1MRT voorlopig niet aan de slag hoeven. Zij zijn pas weer nodig in Leafield als het team verkocht is. Beide curatoren hopen het maximale resultaat te bereiken voor zowel de crediteuren als andere belanghebbende partijen.