Doden bij antiterreuroperatie Tunesië

Eenheden van de Tunesische antiterreurdienst hebben vrijdag na een beleg van 24 uur een huis bestormd in een voorstad van Tunis. Daarbij werden zes mensen gedood en raakte een kind gewond. Dat heeft het Tunesische ministerie van binnenlandse zaken gezegd. Het ministerie noemde de slachtoffers 'terroristen' en zei dat ze eerder hadden geschoten op regeringstroepen.

De slachtoffers, bijna allemaal vrouwen, wilden volgens een woordvoerder van het ministerie naar Syrië vertrekken om zich aan te sluiten bij extremistische strijdgroepen.

In het huis zaten minstens acht mensen, onder wie waarschijnlijk zes vrouwen en zeker twee kinderen. Een van de vrouwen hield een kind in de armen, terwijl ze op een militair schoot. Na de inval werd de moeder van de kinderen opgepakt, evenals een man.

De autoriteiten ontdekten de schuilplaats in Oued Elil nadat donderdag de vader van de kinderen was opgepakt in de stad Kebili. Hij had een aantal geweren bij zich en was volgens de autoriteiten bezig terreuraanslagen te plannen.

Tunesië gaat zondag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De regering heeft eerder al gewaarschuwd dat terroristen wel eens kunnen proberen de stembusgang te verstoren. De afgelopen weken hebben Tunesische veiligheidstroepen dan ook een reeks operaties uitgevoerd met als doel extremistische cellen op te rollen.

Volgens cijfers van de Tunesische overheid hebben zo'n 2500 Tunesiërs zich aangesloten bij extremistische groepen in Irak en Syrië.